21 de juny 2006

Acord laboral

A petició d'un dels participants en un debat anterior incloc al diari una entrada respecte l'Acord laboral 2006.

En comptes d'escriure un text propi (entre altres coses aquesta setmana vaig liadíssim i m'he compromés a penjar quelcom aquesta tarda). Opto per enganxar-vos els enllaços a dos articles fets més amb motiu de la reforma que sobre la reforma, però que em sembla que introdueixen les reflexions claus que no estan presents en els textos que s'han escrit al respecte. Un és del meu jefe, el Secretari General de CCOO de Catalunya Joan Coscubiela (així pleitaguensam sempre em podrà acusar de pilota acrític).

http://www.blogger.com/comment.g?blogID=29391610&postID=115036276108144080

http://www.ccoo.cat/pdf_documents/coscubiela_mon_empresarial.pdf


D'altra banda aquí deixo l'enllaç al web de CCOO de Catalunya, en la portada del qual hi ha un apartat específic sobre l'Acord.

http://www.ccoo.cat

Si hi ha debat, ja tindré ocasió d'aportar una visió més personal.

4 comentaris:

Pleitaguensam ha dit...

Querol, pressuposes massa coses

En primer lloc no et diria mai pilota acrític perquè és com dir sipi enlloc de lapo.

En segon lloc, em sembla bé que la gent combini fases d'expressió creatives (com el teu blog, per exemple) amb fases d'acceptació d'opinions fonamentades.

Altrament, estaríem discutint constantment la recepta al metge, la ruta al conductor de l'autobús o el tall al carnisser. En alguns casos faríem bé, però en la majoria senzillament ens posaríem més malalts, trigaríem més en arribar a destí i ens quedaria el rostit massa cru.

I a mi els doctors - metges - carnissers López Bulla i Coscubiela em generen confiança (tu no tant, encara ets massa jove).

Vull dir que si l'argumentari fos teu, doncs potser sí que hauria dit alguna cosa.

Afiliat CCOO ha dit...

Bé, en primer lloc agraeixo la celeritat de la resposta, però he de reconèixer que els dos primers links em semblen clarament insatisfactoris (el de CCOO ja sabia que existia). Coscubiela no explica l'acord, sinó que demana un canvi de mentalitat a l'empresariat. I l'altre és un panegíric sobre el sindicalisme espanyol per la seva capacitat de signar un acord, tant se val de què. Bé, posats a parlar de reaccions a la reforma, sense entrar en el contingut, vegeu el que pensa l'FMI "[l'FMI] reconoce que se han dado pasos 'positivos', pero reclama a España que abarate más el despido y siga eliminando las 'excesivas' rigideces que aún permanecen en el mercado de trabajo." El que s'ha aconseguit és que un govern social-demòcrata no abareteixi tant l'acomiadament com li plauria a l'FMI? I la clau és demanar un canvi de mentalitat als patrons? El meu desconcert, lluny d'apaivagar-se, augmenta. Salutacions.

andres querol ha dit...

Company "afiliat a CCOO" el desconcert nubla el teu judici. Pensar que en López Bulla es algú capaç de fer un panegíric sobre el sindicalisme espanyol per la seva capacitat de signar un acord, tant se val de què, és no conèixer el personatge. Com ja vaig avisar, els articles en qüestió no es centraven en el contingut de l'acord laboral, sinó que servien per establir un context del mateix que ens ha de permetre fer-ne una valoració no "ensimismada", com és costum.

Quant al contingut de l'acord, la meva valoració és positiva, atés el següent:

Qüestió prèvia 1: el paper dels canvis legislatius en la lluita contra la precarietat és molt relatiu. (a qualcosadisinitra fa poc hem tingut un debat al respecte que recomano visitar, la trobaràs a l'apartat d'enllaços).

Qüestió prèvia 2: es tracta de la primera reforma feta des de l'any 97 que parteix de l'acord amb els sindicats i que va en el sentit de reduir la temporalitat reforçant la causalitat dels contractes i els mecanismes per a fer complir la llei.

Qüestió de contingut 1: la reforma estableix una estratègia de reducció de la temporalitat mitjançant el reforçament de la causalitat de la contractació temporal (especialment pel que respecte al contracte de formació), establint límits a l'encadenament de contractes (mesura que ha provocat un gran malestar entre la patronal), reforçant la inspecció de treball i establint la participació sindical en la mateixa (reclamació històrica de CCOO).

Qüestió de contingut 2: s'estableix un període excepcional i limitat en el temps per a la conversió de contractes temporals en indefinits amb incentius als empreseris en forma de bonificacions a la seguretat social i possibilitat de fer ús del contracte de foment d ela contractació indefinida (polèmic perquè compta amb una indemnització per acomiadament inferior a la del contracte indefinit ordinari).

Per entendre'ns, hi pal i pastanaga pels empresaris. El pal és permanent i la pastanaga només dura fins al 31 de desembre. No està tan malament, no?

Qüestió de contingut 3: tot i que no hem assolit l'objectiu de limitació legal de la contractació, hem guanyat noves mesures de control i intervenció sindical.

Qüestió de contingut 4: es millora la protecció que suposa el Fons de Garantia Salarial mitjançant un increment de les prestacions per als treballadors afectats (una quantitat important de persones)

Qüestió de contingut 5: obtenim un compromís cert de millora dels serveis públics d'ocupació.
-------

En definitiva, podem considerar que hem anat prou lluny o que ens hem quedat curts, el que em sembla inqüestionable és que hem avançat. La qual cosa té una certa gràcia en tant que ha estat necessari que govern i patronal fessin un canvi de chip respecte les estratègies, per primera vegada en molts i molts anys.

andres querol ha dit...

Fe d'errades

A la qüestió de contingut 3 de l'anterior missatge hauria de dir subcontractació on diu contractació.