4 de juny 2006

Torna la comèdia argentinaCine
Tiempo de valientes de Damián Szifrón

http://www.tiempodevalientes.com


I torna en forma de cine negre. El film respon a la lògica consagrada per Gibson i Globber de "parella de policies investiguen cas". En aquest cas de policia només n'hi ha un, interpretat per Luis Luque, que es troba enmig d'una depressió motivada pel descobriment de la infidelitat de la seva dona. L'altre, a càrrec de Diego Peretti, és un psicoanalista condemnat a serveis socials a qui el jutge encarrega acompanyar al policia depressiu i donar-li assistència.

Junts s'embranquen en la investigació de la desaparició de dos treballadors de la industria militar argentina, que desembocarà en el contraband d'urani i la corrupció en el servei secret argentí. Junts hauran d'emmirallar-se en l'altre per veure's reflectit, junts teixiran una relació que gira innesperadament cap a l'amistat, la de debó, la que forja la superació conjunta dels obstacles.

Pertretxat en l'excel·lent plantilla d'actors secundaris a que ens tenen acostumades les pel·lícules argentines que arriben a casa nostra, Szifron, teixeix una trama ben lligada en la que demostra un magistral domini del tempo i de la vis còmica. Aquells que estan acostumats al duo Campanella - Darín faran el descobriment de com els moments de tensió dels personatges, en comptes d'aturar el ritme de la pel·lícula poden ser-ne el catalitzador.


M'atreveixo a recomenar-la. De debóI una cosa que copio dels amics de QCS, aqui teniu a Szifron i Peretti parlant de la pel·li.


http://www.youtube.com/watch?v=Mk7QArBhAlI&search=tiempo%20de%20valientes

1 comentari:

Anònim ha dit...

Jo també l'he vist, i no em vaig pas arrepentir d'haver pagat 8 eururs.

Us la recomano, pasareu una bona estona.