28 de jul. 2006


Cinc treballadors morts i un ferit greu per la caiguda d'un mur en una obra de Barcelona.

I ja està.

L'any 1998 em vaig afiliar a ACCIÓ JOVE i al conjunt de CCOO. La meva primera activitat sindical va ser participar de la recollida de signatures per impulsar una Iniciativa Legislativa Popular per tal de posar límits a la subcontractació en la construcció. Encara esperem.

El meu primer estiu fent guàrdia al local sindical vàrem tenir un agost negre. Durant dos o tres setmanes teníem morts en accident de treball constants. Cada vegada que sortia la notícia, pareixia les declaracions del cap del patrons catalans, Juan Rosell, desmentint que existís relació entre subcontractació i sinistralitat laboral. Cada dia una nova mort desmentia les paraules del dia abans. Però el Juan Rosell no alterava el discurs.

La subcontractació mata. I té moltes altres conseqüències per a la salut, que ni tan sols surten als diaris.

Cinc persones es van llevar ahir per anar a treballar. I simplement per anar a treballar van perdre la vida. No és un fet fatídic, hi ha causes i culpables.

Culpables són els empresaris de la construcció i les seves organitzacions que es neguen a prendre mesures que salvarien milers de vides per tal de no reduir gens ni mica els seus desorbitats marges de beneficis.

Culpables són els membres de les majories parlamentàries que s'han negat una i una altra vegada a limitar per llei la subcontractació, cedint a les presions d'aquests empresaris.

Culpables són els membres de les minories parlamentàries de suport que prioritzen coses com el Castell de Montjuïc a l'hora de condicionar el seu recolzament al govern i s'obliden que cada dia moren treballadors i treballadores al seu lloc de treball, i que milers emmalalteixen.

Culpables som els ciutadans i ciutadanes que emetem o no emetem el nostre vot pensant en altres coses.

Dilluns a les 12h a la Pça Sant Jaume concentració i minut de silenci. Almenys no siguem culpables d'indiferència.

Per qui vulgui saber més

3 comentaris:

Ramon Armengol ha dit...

El meu tiet va caure de l'andami i l'empresari li va dir al jutge que no li havia demanat les mesures de seguretat. Quins collons!!!!

Dilluns ens veiem

Run Lola Run ha dit...

Sabia que tu també en faries referència, com havia de ser.

Avui llegint les declaracions del Miguel Peláez m'he posat malalta.

Ens veiem dilluns

Fabrizio del Dongo ha dit...

Aquest és un drama sagnant on massa vegades es cau per part de l' empressariat en fer recaure la culpa a l' obrer mort. Ja se sap, els obrers no es volen posar el casco, beuen mentres treballen, etc, etc. Tot serveix com a excusa per no afrontar les seves responsabilitats legals com a empresari. És evident que cal emprendre mesures per regular la subcontratactació però també cal fer cumplir la normativa ja existent (llei de prevenció de riscos laborals).

En cualquier caso,los muertos ya están muertos.