7 de jul. 2006

La revolució IKEA (contestació a la Tània)


IKEA suposa una revolució cultural. En definitiva la principal aportació d'IKEA ha estat no condemnar a la gent jove que anava a viure de lloguer en situacions sempre provisionals a patir aquell mobiliari desfassat i caspós que els propietaris descartaven fins i tot per a l'apartament de la platja. Suposa una certa dignificació de la precarietat habitacional a la que molts ens veiem abocats. En el fons és incorporar la lògica del "mercadillo" al món del moble, o la del llibre de butxaca, o la del sopinstant... són molt criticats pels puristes però suposen un element de democratització en tant que permeten arribar als mobles nous, o als llibres o a la sopa a molts que d'altra banda en quedarien exclosos.


El preu? La massificació, que tots tenim la mateixa làmpara esfèrica de paper, el zapatero troner, i los estantes ibars (a banda del la mateixa llibreria de nínxols en color blanc, negre, arce..., una qualitat relativa del producte, i unes botigues infernals. Nada nuevo bajo el sol del proletariado occidental.

5 comentaris:

RBR ha dit...

La teva pàgina desplaça tot el marc de la dreta al final del marc de posts, aixó et passa perque hi ha una imatge sobredimensionada. Si et passes al navegador Firefox ell mateix et restablirà la configuració, que després mantindrà l'explorer.

Qualcosa di Sinistra ha dit...

el desplaçament cap a la dreta és un problema habitual de l'Andrés, i no hi ha firecox que ho arregli.

andres querol ha dit...

I això ho comenta algú que utilitza berlinguer com icona.

Està bé.

Anònim ha dit...

alguns no hem votat mai a Fidalgo.

andres querol ha dit...

ups