14 de set. 2006

Comentaris a la sentència sobre la doble escala salarial a NISSAN

A la Revista del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya trobem publicat un article del magistrat Miquel Àngel Falguera comentant la sentència del Tribunal Suprem respecte la doble escala salarial a Nissan. Es tracta d'un escrit breu però molt clarificador, on es situen les consideracions jurídiques essencials a l'hora d'abordar aquesta pràctica discriminatòria per la qual s'estableixen salaris menors, amb caràcter temporal o indefinit, per als futurs treballadors de l'empresa.

Especialment interessant per les persones que hagin seguit el cas de NISSAN és el qüestionament que fa l'autor de que la situació econòmica negativa d'una empresa sigui considerada com a causa objectiva que justifica el desigual tractament, element clau en la sentència del Suprem per a acceptar la doble escala de NISSAN.

Ara ens queda per saber si, en el darrer episodi d'aquest culebrot judicial, el Tribunal Constitucional estimarà el recurs de CCOO de Catalunya. Poseu-vos còmodes, perquè tenim per temps. Mentrestant, a Les Cosetes recomenem la lectura de l'article citat.