9 d’oct. 2006

Assemblees de delegats de CCOO

La setmana passada varen tenir lloc dos actes que suposen el veritable inici de curs de CCOO, un curs especialment important perquè hi tindrà lloc el període de màxima concentració d'eleccions sindicals, on CCOO ens jugfuem la nostra representativitat (la força no és qüestiona amb més de 170.000 afiliats a Catalunya i més d'un milió a tota Espanya).

Primer de tot, dimarts va tenir lloc a la Feria de Madrid una assemblea amb més de 2500 sindicalistes de tota Espanya. Certament, l'Assemblea va ser una mostra de les propostes i la capacitat de CCOO, així com de la nostra voluntat de revalidar la condició de primera força sindical i social del país. A l'Assemblea va tenir un important protagonisme la gent jove del sindicat. La meitat de les intervencions estaven a càrrec de sindicalistes joves. No us perdeu la intervenció de Joan Coscubiela que, precissament, va situar la importància de que el sindicat sigui un agent de solidaritat entre les diferents generacions de treballadors i treballadores. I francament brillant la intervenció de José M Fidalgo de cloenda de l'acte que suposa una lliçó magistral de què és, què pensa i què fa CCOO.

Divendres vàrem celebrar l'Assemblea de Delegats de CCOO de Catalunya. Més de 3500 sindicalistes van deixar molt petit el grandíssim auditori del Fòrum. Aquesta assemblea ha suposat un gran salt endavant pel que fa a organització i posada en escena i els companys i companyes que hi han treballat durant sis mesos es mereixen una felicitació. Frases com "això és una marea humana" o "ningú a Catalunya ha organitzat un acte com aquest" van ser pronunciades pels periodistes que cobrien l'acte. Els temes centrals varen ser les polítiques industrials, la salut laboral, els serveis públics, les infrastructures, l'equilibri territorial i les polítiques de mobilitat. Velles i noves prioritats pel sindicalisme nacional i de classe del segle XXI. Tant les intervencions dels i les dirigents com les dels delegats i delegades van ser excepcionals. Espero convèncer a la gent de comunicació del sindicat per a que les pengin a la web i youtube i poder-les linkar.

D'altra banda, em va tocar fer de presentador de l'acte i els ponents a mode de Billy Cristal del sindicalisme català. Era impressionant adreçar-se a un auditori de tanta gent enmig d'una posada en escena marcada per les noves tecnologies i la imatge, però he de confessar que un cop superats els nervis, m'ho vaig passar de conya. A l'espera de més materials de l'Assemblea penjo aquí la intervenció de presentació de l'Assemblea.

NOU
Ja està disponible la intervenció de Joan Coscubiela, no deixeu de llegir-la perquè val la pena.
També podeu consultar el dossier de premsa de l'acte.

2 comentaris:

Jóvenes FCT ha dit...

Y mientras el acto tenía lugar, algunas andábamos perdidas en Europa Central discutiendo sobre la flexiguridad o flexiseguridad...En cualquier caso, un acto que pareció ser un ejemplo de lo que este sindicato busca. Tan sólo una reflexión: ¿Y si en lugar de haber realizado un acto interno hubiésemos abierto al público todo el acto, con algún concierto de música como clausura, por ejemplo...invitando así a la participación de todas y todos los ciudadanos de a pie?

Fabrizio del Dongo ha dit...

De eso nada, quien quiera algo del sindicato que pague su cuota.

Por cierto Andrés, yo quiero ver el video colgado en el youtube de tu nueva faceta de Buenafuente sindical.