17 d’oct. 2006

Diari de campanya: Dia -14


La pregunta que més em ve al cap en aquesta campanya és: per què únicament ICV s'està llançant a fons en explicar l'acció de govern de la darrera legislatura i en reclamar la reedició d'un govern d'esquerres?

La inversió en escola pública més important de la història (entre d'altres coses amb la contractació de 4.500 nous mestres), la primera vegada que es planteja al nostre país una política ambiental digna d'aquest nom, 34.483 pisos de protecció oficial, la millor campanya de lluita contra els accidents de treball que s'ha vist fins ara, llei de barris, pla d'energia, protecció del litoral, les mesures de l'Acord Estratègic de l'Economia, reducció del dèficit de la Generalitat... Estatut a banda, sembla que n'hi ha més que suficient per a que els partits d'esquerres arribessin amb el cap alt i, sense ocultar un forta autocrítica per tot el que sabem, reivindiquessin la seva obra de govern com el millor reclam electoral.

En tot cas sembla millor estratègia que els desastres de campanya que estan plantejant PSC i ERC. En fi, això em porta a enunciar el

motiu 1 pel que votaré ICV-EUiA l'1 de novembre:

ICV-EUiA és l'única força que anuncia clarament quina serà la seva política d'aliances post-electorals.

M'agrada aquest contracte moral dels ecosocialistes amb el seu electorat: el vostre vot no servirà ni per activa ni per passiva per a que torni a governar la dreta. Em sembla una bona expressió de cultura democràtica, d'entendre que el vot no és un xec en blanc pels propers quatre anys, sinó l'expressió política dels ciutadans (de cada ciutadà) condicionada als compromissos electorals del partit que han votat.

2 comentaris:

Fabrizio del Dongo ha dit...

Totalment d' acord, company. Compteu amb un vot més.

José de Arimatea ha dit...

La campaña electoral es un momento maravilloso para los hijos de la decepción: viendo un PSC amontillado en toda la extensión alcohólica del término, una ERC equidistante entre la estupidez y la mezquindad, una CiU a la derecha del PP, un PP haciendo de PP.....se me han olvidado todas las leyes que quedaron en el tintero, los hockeys y los Perpiñans, las coronas de espinas i los Bracons y me entran unas extrañas ganas de colgar los carteles oscuros de un tipo soso que habla de decencia en la política y de un govern d’esquerres. Porque sigue mereciendo la pena apostar por ello y la mejor garantía sigue siendo ICV-EUiA.