25 d’oct. 2006

Diari de campanya: dia -5

La campanya sense candidat

Una de les seccions més freaki-guais del desplegament que La Vanguàrdia està fent amb motiu de les eleccions al Parlament és la que diàriament recull una frase dels directors (tots homes) de campanya de cada candidatura. Els que em coneixen saben de la meva debilitat per les figures que acostumen a treballar a l'ombra, d ela gent d'organització. Les frases d'ahir i avui de José Zaragoza, director de la campanya del PSC:

Estamos esperando entusiásticamente la versión reducida del DVD de CiU A ver si Artur Mas consigue caer todavía más antipático a los catalanes.

CiU está más nerviosa que nunca. Iniciaron la campaña pensando que tenían una victoria asegurada. Se prepotencia les ha hecho equivocar

Ja fa alguns mesos en aquesta bitàcora parlàvem de l'evolució dels models de lideratge polític des de les figures carismàtiques a les figures més grises, i posàvem a Montilla com l'exponent d'un nou perfil: l'oficinista eficient, veient la campanya del PSC es confirmen les nostres suposicions d'aquell moment. El que no vàrem ser capaços de preveure és fins a quin punt arribarien les coses. El PSC ha presentat una gran innovació política: la campanya sense candidat. Tenen candidatura, cartell electoral, programa, spots... però no candidat (o és que algú el va veure al debat?). En cap moment cap candidat socialista ha donat la batalla de les idees ni el model a CiU. D'aquesta manera, Mas porta setmanes interlocutant amb el buit. Si Mas en els debats resulta crispant, en els monòlegs ni t'ho explico. I com ja vàrem dir en un post anterior la gent de CiU "no acaben d'alliberar-se del rictus nerviós que arrosseguen des que van ser desallotjats de la Plaça Sant Jaume, i aquesta obsessió basada en la convicció de que la Generalitat és un patrimoni propi els hi pot passar factura".

És clar que sense candidat no es poden guanyar les eleccions, però es pot perdre per poc. I aquesta és l'aspiració del PSC. Ves, podrien servir de model als seus companys de Madrid.

motiu 5 pel que votaréICV-EUiA l'1 de novembre
ICV-EUiA és l'única opció que no es presenta com a mer gestor de "lo que hay" sinó amb la voluntat de treballar per la superació d'arrel del model capitalista

Negar cap acció que no sigui la revolució total resulta inútil. Negar cap opció que no sigui la mera gestió ens porta al desastre. Com a mínim val la pena intentar-ho, hi perdem ben poc.


7 comentaris:

Qualcosa di Sinistra ha dit...

Muy bien, Andrés.

Pleitaguensam ha dit...

Montilla no és un candidat?

Clar, i si guanya tampoc serà president. No manarà, no li fotrà la murga als socis, no apareixerà per la tele...

El que passa és que és el candidat oriental perquè ve del maoísme. Té un rollo zen, karate o el que vulguis. Mínima despesa d'energia (candidat ecosocialista?) i a esperar que l'altre se la foti sol.

Però existeix, i li mola fer carreteres, ja ho veuràs

Escola Pérez Sala ha dit...

salutacions des de premià i a totes el dia 1

àngel ha dit...

donarem al campanada, des dels temps dels psuc que no veia tanta gent propera...em sembla que trencarem les enquestes per la banda alta!

Argenta Copper ha dit...

Lo gracioso es que quizá PSC tiene razón y Montilla puede hacerlo bien por omisión, que por acción ya lo hace mal Mas. La verdad es que Montilla habla tan lento y monótono que, cuando acaba una frase, no recuerdas el principio. Momento del debate: "Vosté és un mal gestor Sr. Mas", qué risa y no sólo porque a mi, no es que Sergi Mas me recuerde a Montilla, es que Montilla me recuerda a Sergi Mas y me lo imagino imitando a Lara y sus "caseteses", es que lo único que dice Artur Mas es el tópico que "la derecha es la que sabe de esto de governar", si es una mal gestor ¿qué le queda?

Motivo por el que igual voto como mi chache: Saura está aprendiendo a moverse por el mundo y sabe decir las cosas como son: sabe quitarle la razón a Mas sobre la política de cheques, no es que antes Mas tuviera razón, es que a Saura no se le entendía cuando le llevaba la contraria.

Una frase pillada al vuelo de una ciudadana anónima que asegura haberse leído los programas electorales (la pobrecilla):"CiU son los que prometen más y por eso los votaré"

la tomaquera ha dit...

" no es que Sergi Mas me recuerde a Montilla, es que Montilla me recuerda a Sergi Mas"

Qué grande, Gensanta. Me he reido un buen rato...

andres querol ha dit...

ja ja ja