21 de febr. 2007

L'agressió feixista a Terrassa


Portem uns dies trasbalsats. El passat cap de setmana a Terrassa un grup d'ultradreta va atacar a cinc joves (entre 15 i 25 anys) vinculats a organitzacions d'esquerres a Terrassa. Es tracta de persones actives: quatre membres de Joves d'Esquerra Verda i un membre de la Joventut Comunista del PSUC-Viu. Una de les persones agredides és també afiliada a ACCIÓ JOVE. L'agressió no va ser espontània: els agressors (molt superiors en número) coneixien les seves víctimes, els seus noms, on viuen, on estudien i on treballen. L'agressió estava necessàriament planificada per a fer el major mal possible i encara ara les víctimes que no continuen a l'hospital han rebut noves amenaces. Tampoc va ser una agressió menor: a hores d'ara encara hi ha una persona hospitalitzada amb lesions greus que no sabem quines conseqüències permanents tindran. Qui en vulgui saber més es pot adreçar als comunicats d'ACCIÓ JOVE, Joves d'Esquerra Verda, o Joves d'EUiA.

En primer lloc cal organitzar la solidaritat amb les víctimes i la seva gent i el rebuig a l'agressió, i és per això que estem convocant una concentració per al proper dissabte a les 18:00 davant de l'Ajuntament de Terrassa. Penso que és la responsabilitat de totes i tots de participar-hi, qui vingui allà ens trobarà.

En segon lloc resulta especialment difícil mantenir l'objectivitat quan falten els adjectius per a descriure els fets i quan les víctimes són persones amb les que has tingut més d'una ocasió de compartir debats i cerveses. Potser un altre dia, amb el cap més fred. L'únic que puc dir és que són bones persones, gent que dedica temps, esforços i il·lusions a fer d'aquest indret un món millor i amb un ferm compromís amb la no violència. I ha estat precisament per això que han estat brutalment atacades per cobards bestialitzats que representen tot el contrari.

En tot cas resulta difícil saber com pot algú reunir-se per a preparar i planificar, tot dibuixant plànols i sincronitzant rellotges l'atac a nois i noies més febles. I com encara ara s'organitzen per continuar amenaçant i atemorint les seves víctimes. I com que no vull acabar dient alguna barbaritat, per avui ho deixem aquí.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Las míticas Dr Martens elevadas a la categoria de icono violento me parece una perversión informativa.Además, no seas hippie y pon unas con puntera de hierro.
Con los fascistas hay que usar sus mismos métodos.

andres querol ha dit...

No sóc massa expert en iconografia skin, però les Dr Martins blanques són una icona distintiva dels skins "supremacistes" (o feixistes a seques. D'altra banda si vas al cercador d'imatges google i busques "skin heads" veuràs que t'hi surt

la tomaquera ha dit...

I encara hi ha gent que identifica l'svàstica amb el nazisme!!
Com si no sapigués tothom que és un símbol de la India que no té res a veure amb l'Adolf.

Cuanta inculturancia...

Ramon Armengol ha dit...

Si no vols dir coses grosses ja les dic jo, SON UNS COBARDS!!...I UNS FILLS DE PUTA!!!!!!!

andres querol ha dit...

"Con los fascistas hay que usar sus mismos métodos"

Llavors, què ens diferencia a "nosaltres" d'ells?

Anònim ha dit...

Moltes pel·lícules has vist... dubto molt que sapiguéssin a qui agredien, això ni estava planificat ni res, però clar, així es més morbós no? Em sembla molt fort el fet d'especular amb la informació d'aquesta manera.

Malgrat això, em solidaritzo amb les víctimes i espero que estiguin bé.

Anònim ha dit...

Menuda pandilla de "iletrados" por asi alguna forma decirlo, fascistas dr martins iconos... TONTERIAS para comer la materia gris a las personas. Por lo que tengo bien entendido fue una panda normal(y por cierto para mi esa gente "los skins" que se pelea no es nada politico ni serio ni hay que meter en medio acusando a los fascistas,ns,nr.etc..)
Por ello me mofo de este "boletin" de escrito por gusanos de estercoleros que lo que hacen ensuciar la profesion de periodista e informador de nuestra "queridisima sociedad".
Un saludo gusanos manipuladores.

Anònim ha dit...

Anem a pams, els colors de la indumentaria, ja sigui de les botes, els cordons, els pantalons, la semarreta o polo o camisa, jaqueta... no te RES a veure amb la ideología... RES! en el moviment skinhead l'unic k pot identificar algú amb política son els símbols EXPLÍCITS com l'eswastika, la bandera ESPANYOLA, la céltika, la "A" encerlada, la falç i martell, etc... si no porten cap distintiu EXPLICIT no es pot concretar si són de dretes, d'esquerres o els hi sua, i fins a kin grau, entesos? alé, Salut!

PD: l'agressió concreta és clarament feixista, estar clar, les botes les podria portar perfectament el més antifeixista dels skins.