24 d’abr. 2007

Imagineu-vos un paísImagineu-vos un país al que acabèssiu d'arribar just en el seu Dia Nacional. Un país que dediqués la seva diada nacional no a celebrar victòries i derrotes militars, sinó als llibres.

Un país en que la bandera no s'utilitzés com a arma d'agressió política i on ningú qüestionés la legitimitat de ningú per a fer-la servir. Que en comptes de penjar banderes immenses de pals d'alçada llegendaria (o muntanyes), els seus ciutadans les fessin servir d'estovalles per a posar-hi a sobre llibres i flors.

Que el protagonis-me no el trobèssiu ni en les institucions, ni en les forces armades, ni en els autoerigits guardians de les essències. Sinó en ciutadanes i ciutadans de tot tipus que emergissin a les cantonades, les places i les rambles amb parades de llibres i de flors: estudiants que preparen el viatge de fi de curs, associacions que recapten fons d'aquesta manera, llibreters i floristes que aquell dia engalanen les seves parades, lletraferits i analfabets funcionals furgant colze amb colze entre les muntanyes de llibres.

No us vindria de gust olorar les roses i destriar els llibres? Potser hi descubríeu, d'una manera tranquil·la, que alguns d'aquests llibres (massa pocs encara) estan escrits en una llengua que no coneixíeu. I potser preguntaríeu a algú que us informaria que a aquell país hi ha una llengua pròpia tan bona com qualsevol altra per a escriure llibres, explicar acudits o demanar un café. I no acabaríeu comprant alguna rosa i algun llibre per algú estimat? Ves per on, un país on només d'arribar-hi ja us vindria de gust de participar de la seva Festa Nacional. Un país que realment valdria la pena estimar.

No hi esteu d'acord?

5 comentaris:

Anònim ha dit...

si la Diada fos per sant jordi, seria festiu. I tindries un munt d'estudiants, entitats, llibreters i floristes fotent-se de fàstic, sense vendres ni roses ni llibres... i les carreteres plenes de cotxes!

AntoniPuigSole ha dit...

A partir d'avui, la revista Loquesomos, dedica una pàgina, que s'anirà ampliant, en record d'Antonio Gramsci. Es tracta d'un projecte, amb el qual vinc participant, des de començaments d'any. La pàgina, és una meravella i ofereix un munt de recursos. Quan l’he pogut obrir per primera vegada, m'he emocionat. Ara ha arribat el moment de difondre-la. Espero que tots els companys d’Iniciativa i d’EUA hi col•laborin. El llegar d’Antonio Gramsci, també forma part de la nostre identitat.

Andrés Querol Muñoz ha dit...

Hola Toni,

De fet algun negoci d'aquest tipus estem movent. Parlem-ne.

el blog del Marañón ha dit...

Una vegada més felicitats per l'entrada Andrés! Aviam si parlem algun dia d'aquests.

Noël ha dit...

Oh, i tant que hi estic d'acord!
Gairebé em cau la llagrimeta i tot...