29 de maig 2007

Municipals '07: ni p'alante ni p'atrásLa dreta aguanta els seus votants i confia en el major abstencionisme dels votants d'esquerres. La cosa funciona, però no prou ni prou ràpid.


1. Convergència i Unió


CiU torna a respirar alleujada, han aguantat l'embestida d'unes municipals després d'uns anyets sense poder a la Generalitat. Hi han deixat alguna ploma, però moltes menys de les esperades. Ara bé, el temps va passant i el poder institucional en el que es basa històricament l'articulació de CiU està en davallada. Certament l'abstenció es concentra especialment entre els electors d'esquerres, però sense mobilitzar nou electorat no es recuperarà la Generalitat, i pactar amb ERC dóna ensurts quan no es fa des d'una posició de forta superioritat.

L'aposta pel desgast d'ERC i especialment d'ICV-EUiA per a evitar que el creixement d'aquestes forces compensin la davallada del PSC no ha donat prou bons resultats fins al moment. I la irresponsable política de la por i de desautorització del Conseller d'Interior no aconsegueix trempar a ningú, com a màxim pot espantar a uns quants. Mas no és Sarkozy per molt que s'hi vulgui emmirallar. Passar-se la resta del mandat demanant la dimissió de Saura cada cop que un mosso d'esquadra aparegui a la tele no sembla que pugui millorar massa les coses per a la coalició de la dreta nacionalista. I el discurs de que un conseller d'interior responsable el que ha de fer és tapar les vergonyes del cos pot servir per consolidar el vot, però no per ampliar horitzonts.

D'altra banda quedar a l'expectativa d'un canvi a ERC no sembla una opció massa atractiva i el duo Mas-Duran comença a estar massa vist. Passarà el cicle electoral i quedaran els governs d'esquerres amb uns anyets per endavant per a fer gestió i gastar quartos. I a l'oposició fa molt de fred quan tens un partit que s'ha desenvolupat en el caliu dels despatxos i les catifes vermelles.

2. Partit Popular de Catalunya

Què bé que Ciutadans estigui de capa caiguda i es vagi desinflant per moments. Aquesta ha estat la millor notícia del PPC a banda dels resultats en l'àmbit espanyol, que ja s'esperaven. Ara bé, a banda d'això la situació d'estancament continua. Sí, el desgat del PSC en determinades ciutats com Badalona por permetre certs marges de creixement. Però amb això no es va massa enlloc. Continuar l'estela del Sarkozy és poc factible quan no tens opcions a presidir el Govern de la Generalitat ni a les alcaldies. Doncs res, a esperar notícies de Madrid.

2 comentaris:

LALO de PELAEZ ha dit...

Benvolgut Andrés l'il·luminador...
Després de sortir d'una brillant campanya (regidor socialista de Montmeló arrel de la nostra campanya dixit), que he tingut el gust i l'ultra esforç de dirigir, avuí em trobo davant els teus magnífics últims posts. Només et caldria afegir un nou post que parlés de (soroll de tambors) LES MEGA CANDIDATURES DE CIUTADANS ANÒNIMS FINS ELS COLLONS D'ALGUNA COSA.
Candidatures totes elles que per localistes, en molts pobles, tenen molts bons resultats, i que fan mal a aquells que veuen en la política quelcom més que el semàfor que no funciona, l'arbre que no es poda o que quí sap més del poble que la gent del poble...

ClaraClaríssima ha dit...

Completament d'acord, Lalo, amb l'anàlisi que fas de Ciutadans, aquells qui es queixen que els mitjans de comunicació els ignoren quan els ciutadans i ciutadanes (hehe) n'estem fins als ovaris de veure'ls fins a la sopa... Potser caldria dedicar un capítol a les CUP i a P x C (desafortunades sigles) quan no han tingut presència als mitjans i irrompen en el panorama polític d'aquesta manera? (glups, glups)
Petons,
Clara