24 de maig 2007

Parlen els treballadors socials del Bages

Manllevo una carta al director del Regió 7 d'ahir:


Política local i immigració


Fer de la immigració una eina de confrontació política no és bo ni dolent, tot depés de què es pretén, com es fa i les propostes que es donen. La divergència i la confrontació d'idees és natural i saludable, i tots els temes d'interès en són subjectes potencials

Però, en aquest intent de polemitzar pretenent afavorir conscientment majors dosis de desinformació, difondre i generar temors, fer un ús parcial i tendenciós de les informacions existents amb l'objectiu de guanyar el vot de la por (tot fent-se -cínicament- banderer de la població autòctona pretesament arraconada per les polítiques públiques) és un joc perillós on potser mo tot s'hi val.

Som en època d'eleccions, els diferents partits polítics fan campanya sobre el que han de ser les polítiques locals.

Malauradament aquest any alguns partits estan centrant la campanya en el tracte a la immigració, un àmbit on la majoria de competències són estatals i no s'entra en profunditat en les competències locals.

Professionals que treballem en el món social denunciem que s'utilitzin rumors i tòpics que no són certs sobre la immigració com a base d'una campanya electoral.

No és cert que pel fet de ser immigrat esw tinguin més beneficis (com medicaments gratuïts, que els comerços no paguin impostos, etc.). Sinó que les persones immigrades en situació administrativa regular tenen els mateixos deures que la resta de ciutadans, si bé no els mateixos drets (no poden votar, no poden treballar si només tenen permís de residència, etc.) amb l'agreujant que sovint pateixen problemes de discriminació pel seu origen, religió o color de pell.

És per aquest motiu que ens sembla penós i vergonyós aprofitar unes eleccions municipals per dividir, confrontar i polaritzar la societat, i un fet gravíssim que es basi en calúmnies i mentides.

En la nostra tasca diària, els professionals, a part de les funcions que ens són assignades, desmentim falsos rumors i llegendes urbanes que provenen d'alguns sectors de la població. El problema de certa demagògia de tints racistes i destructius és que es retroalimenta i difícilment admet informacions per rebatre-la: explica de forma simple realitats molt complexes, s'aprofita del boca-orella i de certa tendència universal a buscar culpables de frustracions personals o problemes generals entre els exclosos, marginats o darrers a arribar a una societat. Cada vegada més tendim al correu electrònic o al titular cridaner, i a la manca de compromís social i ètic. El que trobem molt greu, i ens costa més de desmentir, són mentides que arriben d'aquests "partits polítics".

Amb aquesta carta volem, d'una banda, assenyalar que aquesta propaganda es basa en mentides, i, de l'altra, denunciar els partits que estan fent populisme barat amb un fet seriós i que mereix respecte com és el fet migratori.

Montse Bonvehí Mor, Anna M Orriols Llorens, Montse Gómez Torras, Arantxa Ponts Echalecu, Montse Torres Pla, Sandra Trullàs FRancitorra, Dolors Feliu Ylla, Sara Gallés VIllaplana, Jordi Arjó Vila, Rafaela González Camprubí, Dolors Serra Riba, Ferran García García, Josefina Ramírez Ruiz, Betlem Castillón del Olmo, Montserrat Brugarolas Camps, Marta Arnaus Guiteras, Glòria Serra Belmonte, Ignasi Losada Altarriba, Núria Empez Vidal, Marta Calle Marcé, Gemma Rullo Planes, Rosa Bosch Jorba, Judit Bertobillo Cunill, Cèlia Barreda Arnao, Roser Soler Sánchez, Cristina González Sellarès, Emília Gudayol Pulido, Meritxell Trullàs Vilaseca, Núria Gamisans Casas, Maria Serra Canal, Cinta Ballús Sans, Montse Tatiña Estruch

5 comentaris:

Biby Cletus ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Andrés Querol Muñoz ha dit...

A veure, Bloger-miliant-de-Ciutadans-que-posa-a-parir-a-Ciutadan's-per-recuperar-l'esperit-fundacional-del-xiringuito: Molt agraït per la teva visita, torna-hi sempre que vulguis, però ja he explicat milers de vegades que aquí no s'admeten missatges ni promoció de blocs anònims dels de on es denuncien coes que poden ser calúmnies, i que només es permet l'autopromoció als amics. I tu, per molt crític que siguis amb el teu partit, no ets amic. Pots ser un convidat, un conegut, un contertuli, fins i tot un tio de puta mare, però no un amic.

Si vols escriure comentaris sobre qualsevol article, benvingut. Si no, estalvia'ns l'autopromció.

ciscu ha dit...

Molt be!

Anònim ha dit...

Estic Buscant la Meritxell Trullàs Vilaseca,necessito parlar amb ella,amb podrieu passar el seu mail o num de telf a barrocvioli@hotmail.com
gracies::))