15 de maig 2007

És més sensat ser d'esquerres


Quan la Núria Sensat i el Xavi Rubio em van demanar si podien comptar amb mi per anar a la candidatura d'ICV-EUiA de Manresa com a suport i donar un cop de mà a la campanya ni ho vaig dubtar. Uns quants motius (tot i que en tinc molts més):

1. Conec a la Núria i al Xavi des de fa deu anys. Temps molt difícils per a ICV, en aquelles municipals es va aconseguir representació a l'Ajuntament per un marge de quatre vots (literalment). Tot i que el regidor era Josep Ramon Mora, un tot-terreny i tot un mestre del que vol dir fer polítiques d'esquerres, era un sol regidor i massa feina. Si ICV va superar l'examen amb nota va ser per gent com el Xavi i la Núria van fer un treball permanent, militant i convençut. La Núria havia estat la regidora de joventut en l'anterior mandat (ella va haver d'impulsar el Pla Jove, el Casal la Kampana, i totes les reivindicaions històriques i permanentment endarrerides), quan va deixar de ser-ho se'n va tornar a la feina i a la militància sense que ningú li sentís una sola queixa, i amb el mateix convenciment i optimisme de sempre.

2. Dibuixeu el retrat robot del polític municipal, ara feu-ne el negatiu i us sortirà la Núria. Franca, oberta, incorrecta, malparlada, sincera i profundament anticlientelar. La Núria i el Xavi parteixen d'un alt concepte de la ciutadania i l'apliquen sense concessions. No els ha vist ningú inaugurar a correcuita res en la pre-campanya, no el ha vist ningú participar en les subastes de promeses elecetorals, no els veureu fent petons als nadons. Sempre els trobareu parlant amb la gent des del màxim respecte a la seva intel·ligència, dient allò que pensen, no el que l'altre vol sentir. I quan dic sempre, vull dir també quan no hi ha campanya, no trobareu regidors més accessibles i propers.

3. Apliquen un discurs fort d'esquerres i aborden els temes dels que ningú vol parlar en campanya. Ahir, a l'acte electoral, la Núria ens recordava que la clínica privada de Manresa a tingut un increment de cent naixements. Cent parelles que han abandonat la sanitat pública després de les reformes privatitzadores de la gestió impulsades per PSC i ERC amb el suport de l'oposició i de l'incompliment del Pacte per la Sanitat. La vàrem sentir parlar de la nova presçó que s'instal·la al Bages, la major polèmica del darrer mandat, i un tema del que la resta de candidats en fugen com de l'aigua bullint, tal i com recomanen els manuals de màrqueting electoral.

4. Un trosset de la biografia de la Núria Sensat a la seva web: "Visc amb parella però no estic casada de cap manera. Tinc carnet de conduir però gairebé no utilitzo el cotxe per la ciutat. Visc a Manresa, sóc del barri de la Plaça Catalunya de tota la vida. No tinc mútua privada de sanitat i el meu fill va a l’escola pública. M’agrada molt poder disposar de temps propi, activitat que en aquests moments m’és gairebé impossible. Tinc carnet de ICV, CCOO, Creu Roja i de l’entitat Meandre".

5. I moltes ganes de menjar-se el món: ho diuen alt i clar, l'objectiu és arribar a l'alcaldia, davant l'absolut desgat i grissor de les diferents opcions electorals ICV-EUiA és la llista més dinàmica, la que incorpora més gent nova, la que surt amb més empenta, la que està en millors condicions per a liderar un nou Ajuntament d'esquerres per a que Manresa superir el cutrecasposisme al que alguns ens volen condemnats i es modernitzi socialment, ecològicament i ciutadanament.

Així que ni per disciplina, ni per costum, ni perquè toqui. Votaré ICV-EUiA senzillament perquè m'estimo la meva ciutat i vull el millor per la gent que hi viu.

5 comentaris:

Anna Mir ha dit...

Digues que si. Segur que l’esforç donarà els seus fruits. Un petó company i bona campanya!

Jóvenes FCT ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Jóvenes FCT ha dit...

también queremos en madrid una iniciativa de izquierdas por madrid!!!!!joer...lo tenemos difícil...sólamente con políticos que dan pena y se dedican a disfrazarse de chulapos, chulapas, tonadilleras...de un candidato a alcalde en Madrid del que mejor no hablar y un montón de peña dedicada exclusivamente a llevar camisetas en favor de la Pantoja. ¿Somos capital? Ánimo ICV

Andrés Querol Muñoz ha dit...

jooo, yo quiero una de esas camisetas pro-pantojaaa. ¿Para eso voy a verte a Madrid? ¿Para que no me consigas ni una triste camiseta pantojil?

Chusquet d'Hospitalet ha dit...

La vieja Manresa demuestra conservar alguna sensatez. ¡Enhorabuena!