12 de set. 2007

11 de setembre(2): la cohort dels dolents (de dol)


El país-país està dolgut. Quelcom no rutlla. O més aviat no rutlla res de res. O les coses van rutllant al marge d'ells, la qual cosa seria pitjor. Per tant, assumim que estem en plena crisi nacional. I si la majoria de la població no té cos de crisi, sinó d'anar fent com sempre, és una mostra més d'aquesta crisi. La cosa ja pintava malament just després de les darreres eleccions al Parlament. Em va sobtar molt en aquell moment llegir a tants i tants polítics i opinadors del país-país entonar els planys no contra el govern a-nacional, sinó contra la pèrdua de voluntat de "la societat". El problema no és un govern "de baix perfil nacional", sinó la ciutadania apàtica. Quan es comença a anar per aquí, txungo.

Així que estem en temps de refundacions i redefinicions nacionals. Refundacions i redefinicions cleenex com tot en la política mediàtica. Al març passat ja varem fer una entrada a Les Cosetes comentant la maniobra auto-regatista d'ERC jugant amb el dret de l'autodeterminació com a tàctica. Allò que va ser dit es pot continuar predicant respecte el darrer auto-regat d'ERC respecte el 2014. Matenim la conclusió: "El fet que hagi utilitzat aquest principi (l'indepedentisme) com una fitxa més del Monopoly electoral suposa la degradació de la seva proposta política a mer soroll de fons". Com que la gent ja no sentim ni fred ni calor respecte les grans declaracions improvitsades per a sortir del pas de la pròpia clientela, la cosa ja no estimula ni al PP.

Més atenció, pel fet d'estar més rumiada, mereix la iniciativa d'en Mas de crear la casa comuna del catalanisme. El Mas mira al Sarkozy i veu com aquest fagocita al PSF per la via dels fitxatges estrella. Com en De Gaulle, com en Pujol. I tira pel mateix cantó. Però em dóna la impresió que en Mas no ha donat prou importància a un petit detall: en Sarkozy (com en De Gaulle, com en Pujol) fa aquesta maniobra des del poder. Estar en el govern o en l'oposició és un petit matís que té certa importància en política. O dit d'altra manera: quan el Sarko crida a en Rocard, el President de la República està cridant a un dels seus prohoms, que no l'ha votat, per a que s'incorpori als esforços de fer sortir França de l'estancament. I això té el seu què. Que et cridi el cap de l'oposició per a refundar el catalanisme, és força més cutrillo i menys atractiu. Així que a la crida d'en Mas de moment sembla que només responen aquels que estan de dol, com en Maragall, o com el Carretero. Poc lluidet tot plegat. Jo d'en Mas profitaria per cridar a en Piquè, que pel que sembla encaixa en el perfil. La casa comuna del catalanisme d'entrada sembla abocada a edevenir la casa comuna dels qui es consideren injustament evacuats de la Plaça Sant Jaume.

I de la resta de país-país... crec que el fet que hagin substituït en Xirinacs pel Joel Joan, ja diu prou de "la crisi".

Apa, a veure si demà trobo un estoneta per a parlar dels de "la Catalunya real", altrament dits "AVEcatalanistes"

8 comentaris:

El Chusco ha dit...

Andres, por favor, arregla el encuadre de Les Cosetes. Sabes que sigo regularmente tus posts, pero también voy siempre mirando la derecha de la pantalla, no sea que un dia te decidas a linkarme y no me entere...

Reprochitos aparte, me gustó "la cohort...". Pero la apatía ciudadana aún puede crecer mucho más. Llámame exagerado, pero aquí se está creando un hueco para un "neolerouxismo", y pueden aparecer tinglados rollo C's, pero con know-how del bueno, que hagan algo más que atomizar un poco más el panorama.
Y eso no es güeno-güeno pero que te cagas (vamos, creo yo).

Andrés Querol Muñoz ha dit...

Chuscadas,

Tengo pendiente la actualización de links entre los que el tuyo tendrá el lugar que se merece.
Por lo que respecta al encuadre, en mi ordenador se ve bien, así que tendré que mirarlo en otro para identificar el problema y ponerle remedio.

Ya miraré

El Chusco ha dit...

¿?

Disculpa la impertinencia, y achácala a mi confusión, de la que sigo sin librarme porque no entiendo nada.

Y si tus criterios son los méritos, desde luego no me linkes, por favor.

Por cierto, un saludo.

El Chusco ha dit...

Déjate de vocaciones poéticas, rancheras que solo tú conoces y películas checas, e invita a tu viejo amigo a un café! Por los clavos de cristo que nos hace falta!

El senil Polux

PLATAFORMA ha dit...

Andrés, des del Mareme hem creat una plataforma d'opinió entre amics i simpatitzants d'ICV i de l'esquerra plural per tal de donar suport a la candidatura de Joan Herrera al Congrés.

No hem trobat el teu correu, si us plau envia'ns uns correu a plataformajoanherrera@yahoo.es i et farem arribar el link i l'accés.

Una abraçada-

jordi ha dit...

Ep Andrés, només dir-te hola! que fa molt de temps que et tenia abandonat.

Una abraçada des del Maresme.

Jordi Merino

luisito ha dit...

tari tari tariroriro... pufff... yo sin tres añejos con hielo no discuto contigo....

Ramon Armengol ha dit...

k not deixa escriure el Coscu?