19 d’oct. 2007

Recomanacions cap de setmana


Patates a la riojana

Ingredients

patates, xoriço, ceba, pebrot vermell, tomàquets madurs, brou de carn, bitxo

Al tema

Ves escalibant el pebrot. Les patates es poden fer en una paella fonda, una cassola, o, si t'ho vols currar, en una cassola de fang. Triat el cacharro, posa'l al foc amb una gota d'oli. Hi tires uns talls de xoriço (un parell per persona), els passes lo just per a marcar-los i els retires. En el mateix oli (se'n pot afegir una mica si cal) hi tires ceba picada. No et passis amb el foc, poquet a poquet. Un cop tens la ceba daurada hi afegeixes els tomàquets (un parell per persona si no són molt grans) pelats i tallats a trossos tan petits com t'agradi. A la que facin xup-xup, el foc ben a poc a poc. Tot seguit hi tires les patates tallades a trossets (com els grillons d'una taronja), el pebrot escalibat tallat a tires, el xoriço i una parell de gots de brou. Hi tires sal i pebre. El brou pot ser dels de cubitos, amb el tomàquet millor t'ho curres i passes de precuinats. Puges el foc fins que faci el bull i el tornes a baixar per a que vagi fent.

Si cal, pots anar afegint més brou a mesura que es va evaporant, però no han de quedar caldoses. Enrecorda't de corregir de sal. En funció del teu gust i de lo picant que sigui el xoriço hi pots tirar una mica de bitxo sec. Com més a poc a poc es faci, més gustós, però ves amb compte que les patates no es desfassin. I, ni que sigui per un dia, compra un bon pa de llenya.

7 comentaris:

susi ha dit...

Vale, te voy a hacer a caso... no se que tal va a salir la cosa con los ingredientes mancunianos, pero vamos a interntarlo...

Anònim ha dit...

vente pa'alemania, pepe. Y me haces unas cocinitas.

Andrés Querol Muñoz ha dit...

Susi: una última cosa: al cortar las patatas haz el corte a lo pobre, es decir, clava el cuchillo un trozo y uego rompe, De esa manera la fécula de la patata espesará mejor el guiso.

Anònim: a la que cuadri agenda allà em tens, encra que la cosa està complicadeta i encara dec una visiteta a Manchester. Mentrestant, la Susi et pot passar la referència d'un restaurant tipical berlinés on altres coses no, però patates no en falten mai. Pe quan un bloc amb el teu diari personal on line?

la tomaquera ha dit...

Este post es digno de la no-nata Cofradía Pepe Carvalho...
A ver si tendré que hacerlo yo...

Anònim ha dit...

Y Señor Querol, ¿con que vinito, de Rioja por supuesto, lo regamos?

susi ha dit...

Gracias Andres, asi lo hare! Lamento que la pesima cultura gastronomica de estas tierras no me permita corresponderte con una receta que no te perfore al estomago o te aniquile el paladar. Besos!

El chusco de Paulov ha dit...

Veo que más que una cena, nos aguarda un auténtico agasajo. Y es que frente al perol nadie como el Querol (freir patatas en cazuela de barro con leña del monte, échale huevos).
Seguiría escribiendo, pero temo averiar el teclado con la saliva. La corbata ya no tiene remedio.