12 de des. 2007

Cuba i els drets humansEl xicot que surt a la foto és un tio cubà. Per la cara d'alegria que posa i el rètol amb numerets no costa gaire deduïr que es la foto de la seva fitxa policial. Quin va ser el seu delicte? Doncs bàsicament denunciar el règim dictatorial que governava el seu país, subvencionat per l'Imperi i presidit per un fulano corrupte i militar.

Ara el noi en qüestió, que respon al nom de Fidel, és el president del país. De fet ja porta força temps en el càrrec. I entre d'altres coses es dedica a detenir, fer fotos amb numerets i empresonar les persones que denuncien el seu règim.

Els darrers, una gent de la Joventut Nacionalista de Catalunya, que van tenir la sort de ser estrangers i militants d'una força política important al seu país. Ens diuen que ara mateix estan fent escala a Madrid de tornada a casa. Benvinguts.

Però no podem deixar de pensar en tota l'altra gent que tenen una foto seva amb un rètol amb numerets i que no tenen la sort de ser ciutadans estrangers.

12 comentaris:

PLATAFORMA CIVICA EN DEFENSA DE LA MELENA DEL QUEROL ha dit...

En esta foto tienes una magnífica y elocuente demostración de porqué no te conviene un drástico corte de pelo.

¡Confórmate con sanear las puntas, hombre!

El Chusco
Portavoz de la PCEDMQ

Anònim ha dit...

el chusco ha olvidado los buenos tiempos. Cómo que Plataforma Cívica?

Como se enteren los del ace...

Plataforma Movilitzadora i Popular en Defensa de la Melena del Querol.
PMPEDMQ.

Andrés Querol Muñoz ha dit...

Estimados amigos, he dedecir que vustras iniciativas de plataformas (que intuyo que deben tener la misma capacidad de mobilización que las que conocimos y participamos en aquellos tiempos) llegan tarde.

La (ex)melena del querol yace desde hace algunos días en el cubo de la peluquería.

Qué se le va a hacer

Anònim ha dit...

boom, boom, boom.

andresito, pélate, que la calva es para todos.

boom, boom, boom.

la becaria ha dit...

no me jodas andrés....

Andrés Querol Muñoz ha dit...

pues no, no te jodo. Más que nada porque desde los tiempo de William Clinton lo de joder becarias está muy mal visto

José de Arimatea ha dit...

A ver Querol, si te apetecía darle caña a uno de los complejos de la izquierda, el de la deidad caribeña, (uno de muchos junto con el nacionalismo, el comeflorismo o el buenismo giliprogre)me parece cojonudo, pero por favor sin hacerle el juego a esos pequeños aprendices de Sala i Martín en plan fundamentalistas de la ceba.

http://www.e-noticies.com/actualitat/el-viatge-de-la-jnc-a-cuba-perseguia-ress%f2-medi%e0tic-32840.html

Andrés Querol Muñoz ha dit...

Señor de Arimatea,

Yo no le hago el jugo a nadie, porque jugar se me da fatal ya desde pequeñito. Me limito a señalar que incluso si uno es un pequeño aprendiz de Sala i Martín (nefasto personaje que por cierto ya tubo su entrada en Les Cosetes), o Noam Chomski o del Lucero del Alba tiene derecho a serlo aquí y en Ulan Bator.

Callar la denuncia para no hacer el juego "al enemigo" es el primer paso al stalinismo, y de eso ya hubo y hay demasiado. Ceder a la derecha el monopolio de la denuncia del régimen cubano, puede acabar convirtiéndose en la cesión del monopolio de la legitimidad para construir un mañana democrático (o no democrático).

Seguro que los cubanos y todos los demás nos merecemos otra cosa.

salud.

coco ha dit...

Querol, fas pena. En moments com aquest em fa vergonya només pensar que CCOO és el meu sindicat.

Tu et creus que això és un síndicat de classe o per tu és només una eina de desmobilització en favor de certs interessos?

Ho repeteixo un cop més, estic avergonyit i apenat.

(Esborra el missatge si vols, tothom ja sap de quin peu calces)

El Chusco ha dit...

¡Coco, hombre! No seas de esa manera, sé de la otra.

No permitas que las ideas de quienes atacan a Fidel te alejen de CCOO, ni que eso te pueda avergonzar ni apenar.

No dejes, Coco, que la paradójica propagación de opiniones insidiosas Contra La Revolución por parte de personas que pertenecen a CCOO (o mejor dicho, que participan en CCOO) te aflija.

Sobreponte, Coco. No dejes que esa infamia envenene tu orgullo de pertenecer a CCOO. No cedas, no se lo permitas.

El artículo 210 del CODIGO PENAL CUBANO, a su manera, tampoco lo hace.

El chusco insiste ha dit...

Cuatro patas sí.
Dos pies no.

Andrés Querol Muñoz ha dit...

Sr. "Coco",

1. "Fer pena" ha estat sempre la tàctica que millors resultats m'ha donat a l'hora de lligar. Cadascú fa el que pot, ves.

2. Article 3,h)dels Estatuts de la Confederació Sindical de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya:

El caràcter de classe i sociopolític de les Comissions Obreres pressuposa el seu caràcter internacionalista, solidari amb les persones que lluiten per les llibertats sindicals i polítiques de qualsevol indret del món, contra l'explotació capitalista i l'opressió imperialista

La negreta és meva. Diria que l'expressió "qualsevol indret del món" inclou Cuba.

3. Ja que parlem d'interessos: com a sindicalista i persona d'esquerres a vegades em veig en la situació d'elegir amb quins interessos em solidaritzo: amb els d'un estat dirigit per una partit amb bandera vermella o amb els dels treballadors d'aquest estat. No em costa gaire decidir-me.

4. La qüestió és: qui determina els interessos dels treballadors i treballadores cubans? Per mi, els mateixos treballadors i treballadores cubans. El que passa és que no tenen reconegut el seu dret de constituir democràticament organitzacions sindicals, ni d'afiliar-s'hi, ni de decidir quines persones els representaran a l'hora de negociar les seves condicions de treball i de vida.

5. Qui utilitza la força de l'estat per violar els drets sindicals i polítics dels treballadors defensa "certs interessos" que no són precissament els dels treballadors.

6. En definitiva, crec que al defensar la llibertat sindical i política a Cuba (com a "qualsevol indret del món") em posso del costat dels treballadors i treballadores cubans reals (no de les mitificacions kistchs). De quin costat estàs tu?

7. Calço un 41, i els únics missatges que s'esborren d'aquest bloc són els que contenen calúmnies cap a persones, com un ullada a l'historial d'entrades permet comprobar. Segurament per això aquest bloc seria impossible a "el paradís del proletariat".

8. Remember Afganistan