5 de des. 2007

Més sobre rodalies


Resseguint el debat de fa un parell d'entrades, imprescindible la lectura d'aquest article d'en Joan Coscubiela publicat avui a El Periódico.

5 comentaris:

Eddie de Nueva York ha dit...

Me ha gustado mucho la foto de Charlie el Chu-Chu.

Noël ha dit...

Totalment d'acord amb les reflexions, però segueixo sense veure ni una petita escletxa de "mea culpa" per part de cap dirigent del meu sindicat reconeixent l'error garrafal de no haver estat al costat del poble, de no haver abanderat el problema real de les infraestructures mes necessàries per les treballadores i treballadors. Que l'AVE està en boca de tothom i a mi em sembla una bajanada de calés tirats per no res, d'acord,que les propostes sobre l'espai aeri català, la seva organització, interconnexió, i gestió, molt sovint s'encaren mes com a un tema "barça-madrid" que no pas buscant un sistema de gestió públic amb vocació d'eficiència màxima i lluny de les tesis de privatització amb prevendes, d'acord també, però ara no voldrem redescubrir la dreta catlana, oi? ells si volen que refundin el que els plagui, que les butllofes als peus després d'hores caminant amb sabates de xarol els delaten.
Molt maco el trenet que has posat, per cert, però segueixo pensant que l'error és de "bulto", i que ningú millor que nosaltres podia reivindicar en aquella manifestació la millora necessària a les infraestructures de RENFE-rodalies, d'un transport integral per via fèrria que descongestioni les carreteres, ara això sí, íntegrament gestionat des de la proximitat. Que CIU o d'altres partits poden intentar treure'n redits electorals, però és que això a nosaltres no ens ha de preocupar, la meva feina és manifestar-me i explicar els meus punts de vista. I si el problema és ADIF, doncs tan fàcil com reclamar la transferència de la gestió i construcció d'infraestructures. Que si jo soc capaç d'entendre que una cosa sense l'altre no serveix de gaire, crec que als srs intel·ligents del Congreso no els ha de costar tant d'entendre.
... Veus perquè no vull escriure als blogs...
Salut per a tothom! i república per a qui la vulgui!

ClaraClaríssima ha dit...

Ei, noël,

Doncs hauries d'escriure més. Com és que t'amagues tant? Alguna cosa ens devem perdre...
D'acord amb en Coscu que no es tracta d'un problema de nacionalisme o no nacionalisme... Però d'acord amb en noël que CCOO ha de tenir presència (amb el seu discurs) en aquest tipus de mobilitzacions.
Petons!

Andrés Querol Muñoz ha dit...

Fent honor al seu pedigrí sindical el Noël localitza el punt dèbil i atenalla, atenalla. Què cabrón. Anem doncs, no als mea culpa, sinó a la reflexió crítica.
Penso que el problema no és que CCOO assistís o no assistís a la mani en qüestió. La meva posició al respecte, d'altra banda ja la vaig expressar fa dos o tres entrades. Penso que el problema és que CCOO es veiés en la tesitura d'haver de decidir si assistía a una mani amb la que no compartia el plantejament.
Es tracta des del meu punt de vista d'una qüestió de fons que hauríem de resoldre: CCOO articula com ningú la mobilització pel conflicte social a l'empresa i el sector. CCOO té una alta capacitat de proposta i negociació en relació al conflicte social en l'àmbit laboral i el socioeconòmic. En canvi, CCOO no articula la mobilització respecte el conflicte social més enllà de les empreses.
Podem tenir el millor diagnosi i la millor proposta, però si no som capaços de plantejar la mobilització social no serem subjecte de canvi.
La representativitat la tenim, la proposta també, però sense mobilització ens mancaria la força. Aquest és, al meu parer, el debat i va molt més enllà de la mani passada (i veurem com aviat caducada).

Anònim ha dit...

això és un bloc seriós i cervellut i la resta són tonteries, òstia.

QDS