27 de des. 2007

Recomanacions cap de setmana: Blade Runner

Als cines Verdi estan passant ara mateix el nou muntatge de Blade Runner i a Les Cosetes volem recomenar molt l'assistència.

Motius:

1. D'entrada perquè és l'oportunitat de veure-la en pantalla gran i val la pena aprofitar-la.

2. Que Blade Runner es convertiria en un clàssic de referència ja ho van intuir molts en el seu moment. Ara és l'ocasió de certificar-ho. Mirant la pel·li fa dos dies no podia deixcar de sorprendre'm: podia ser una pel·licula rodada fa tres mesos (si no fos per alguns elements de vestuari i per les poques arrugues de Harrison Ford, és clar).

3. No tenia gaire fresca la pel·lícula així que no m'atreveixo a fer una comparativa a fons d'aquesta nova versió amb el muntatge original. Però es treuen i s'afegeixen coses que donen una nova perspectiva del film i una millor resolució tant escènica com de guió. S'obre el camí a alguna nova interpretació força suggerent del protagonista principal.

4. Sempre va bé anar al Verdi per després deixar-ho caure casualment en les converses i demostrar que som gent superinquieta i amb una interessant activitat cultural. Si volem mantenir aquesta imatge amb qui ens acompanya és obligatori no comprar crispetes. Si no, podem passar de tot i comprar-ne.

5. Està molt bé.

3 comentaris:

ClaraClaríssima ha dit...

Oe oe oe oe oeoeeeeeeee, oe oeeeeeeee... Hi ha algú més a part de mi entre el meu cercle bloguístic que s'interessa per aquesta pel·lícula!! Vés al fòrum de cinema del Roger i mira el que s'ha atrevit a posar d'aquesta pel·li arran d'un comentari meu en un post sobre Western! Jo és que sóc una de les que ja van quedar prendades d'aquesta pel·li en el seu dia i ara l'he tornada a veure al Verdi... Com pot ser que la foscor, la tenebror, les frases apocal·líptiques d'aquesta pel·li encara ens continuïn enganxant des del futur que aquesta pel·lícula presiagava? Com pot ser que una màquina tingui més sentiments que un humà? He vist coses que, vosaltres, gent, mai heu vist... Tots aquests moments es perdran en el temps com llàgrimes en la pluja... Sí, jo també he anat a veure-la... i t'asseguro que no ho vaig fer per lligar ni per fer-me la interessant ;-)))

Petons!

ClaraClaríssima ha dit...

Ah! I vaig trobar un web d'algú que es dedica a fer-ne anàlisis, comparacions, comentaris, recopilacions de frases: http://www.lagrimasenlalluvia.com/
Per si algú s'avorreix... aix, sembla mentida que sigui en Harrison Ford el prota... Per a mi, però, el gran paper l'interpreta l'actor que fa de Nexus 6, de qui mai recordo el nom.

Aix.

En clave chusquil ha dit...

En el cierre del pasado festival de Sitges ví a Mr. Hauer citar su célebre cháchara sobre las puertas de Tanhauser y demás. La voz era impresionante, y las arrugas, difíciles de replicar.

Mr. Querol, agradables artículos como éste le reconcilian con esa parte del público que, lejos de mirar el skyline de la agobiante Barcino por la ventana derecha del avión, preferimos lanzar inconscientes cornadas al aire hasta que nos despierta el impacto del tren de aterrizaje contra el término municipal de El Prat.

Llámeme cínico. No será la primera vez, ni la última. Y siempre me ha reconfortado.

Un abrazo a vos y a los vuestros. Y si no nos vemos antes del 31 (harto probable), vigila con el cava y los chupitos. Seguro que con el pelo corto no se te ve venir.