12 de març 2008

CCOO de Catalunya denuncia l'actuació de 'telepredicadors moralistes' a TV3

CCOO de Catalunya i la nostra representació sindical a TV3 hem defensat sempre la pluralitat d’opinions i la llibertat d’expressió dels periodistes. Es pot mantenir una opinió favorable o no sobre tema diversos, sigui la vaga d’estudiants, la dels mestres o qualsevol altre tema. El que no és sostenible ni acceptable, especialment en una televisió pública, és que hi hagi qui faci entrevistes des de l’apriorisme de considerar com a culpables o irresponsables als entrevistats, especialment si representen a entitats representatives de moviments socials o reivindicatius diversos. És inacceptable que s’arribi a coartar, fins i tot, sense gairebé donar possibilitats de rèplica als entrevistats, i amb advertències des d’una suposada autoritat moral, per sobre de tothom, que s’adjudica la persona entrevistadora que es permet aprovar o desqualificar les posicions dels entrevistats. Tot això adornat, quan convé, amb desqualificacions personals o col•lectives amb to en ocasions paternalista o prepotent. CCOO denunciem que en determinades produccions privades associades de TV3, s’utilitzi un estil que s’allunya de les tasques de l’informador per acostar-se a les maneres mes pròpies de “telepredicadors” impartint, des d’una suposada autoritat moral neutral, benediccions o condemnes sobre els agents de la realitat social. Davant la reiteració d’aquestes actuacions, CCOO hem decidit posar aquesta situació en coneixement del Comitè Professional de TV3 i del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, alhora que reiterarem les nostres queixes davant la pròpia direcció de TV3.
CCOO de Catalunya

3 comentaris:

Anònim ha dit...

aquest tio fa cagar i el comunicat de cocos mola.
I la darrera entrevista del cuní amb el coscu va molar també. Si jo manés a la corpo només deixaria que el cuní cobrés de la tele amb una condició: que cada setmana es deixés fer el que li va fer el coscu aquell dia. Quin riure! He vist l'entrevista tantes vegades!

Anònim ha dit...

Com dirien els grans QDS: Matins.No

Xavier Boix ha dit...

no es pot veure el vídeo perquè la tele pública, la de tots, la nostra, ens fa pagar per veure una grabació !!! és el colmo...