4 de març 2008

La candidata ChacónSóc un ferm partidari de que Carme Chacón sigui la cap de llista del PSC a Barcelona. Crec que compleix el primer requisit que han de tenir els i les caps de llista no presidenciables: respondre al perfil de votants que es vol atraure. La gent del PSC té un avantatge evident respecte el seu homòleg estatal, el PSOE: no han d'arrossegar a les seves sigles aquesta "O" anacrònica i contradictòria. La ministra Chacón és poc compatible amb l'antiga "O" que el socialisme orgànic espanyol no ha tingut encara el valor d'eradicar, tal i com en el seu moment pantejava Felipe González.

Contra aquesta "O", o més aviat d'esquenes a ella, Carme Chacón emergeix com el que és: un referència de la nova fornada de quadres i dirigents del socialisme català i espanyol. A la Chacón ningú se la imagina en bicicleta, si no és un diumenge de sol per un passeig marítim, ni en una associació de veïns, ni organitzant calçotades populars. Resulta més fàcil ubicar-la en un seminari d'ESADE, acumulant masters i cursos en l'estranger i treballant en un despatx professional. Ella és una dona jove però seriosa, de la generació JASP (recordeu allò de Jóvenes Aunque Sobradamente Preparados? segur que a la Carme li encantava aquest anunci). La generació de JASPs Socialistes que el montillisme ha pujat, regat i cuidat.

Una nova fornada de dirigents socialistes que han crescut entre les escoles de negocis i els càrrecs de gestió de la Diputació de Barcelona i dels grans ajuntaments, ara també de la Gene. Gent de pell neta, de cafè amb llet a mig matí, pencaire, i que, normalment, prefereix fer hores al despatx que el contacte directe amb la gent. Per tot plegat la ministra té una oratòria força robòtica, lluny de la trempera mitinera de la Manuela de Madre o de l'enginy aburgesat d'un Obiols o d'un Maragall. Més gestora que no pas ideòloga. No m'estranya gens que hagi passat de ser la nineta dels ulls del socialisme català a la categoria de Chica ZP. Auguro una prometedor i aburridíssim futur polític a la candidata Chacón, i sé que serà feliç.

3 comentaris:

Ex-AUMP ha dit...

Islero, el toro que mató a Manolete, ¿votaría a Chacón? ¿cedería a la tentación del voto útil? ¿lo haría por otros motivos más complejos? ¿o a pesar de otros motivos aún más complejos? ¿puede un toro tener motivos complejos?

(tsch, tsch...)

Igual este domingo el torito ni tiene ganas de salir a la plaza. Por eso, si vota al final, necesitará doblar su ya de por sí generosa capacidad estómacal.

Pero al final, podrá. Como siempre.
Complejidades taurinas.
No le preguntes.
Ahí saldrá, mohíno, afeitao y con el morro torcío, comprometido solo con el deber de salir a la plaza, pero sin querencias.

Querido amigo, ignorando mis frivolidades pretéritas, sabes que siempre fuí sustancialmente nuestra derecha. Y con mucho cariño.

He roto mi carnet de AUMP (Alienados Unificados por el Malibú con Piña). Y el resto de carnets. Por supuesto, sin ningún rencor ni rechazo a nada ni nadie, pero también sin ningún apego a ninguna opción. Me siento demasiado ajeno a todos los planteamientos dados. Incluso para serles traidor.

Bona nit, i bona sort.

Anònim ha dit...

Super gallito, avui has fet el pena de mala manera. Pa chulos vosotros, chulo yo, no?

Andrés Querol Muñoz ha dit...

No hombre noooo... Si ya no puedes ser fiel ni a la heterodoxia como actitud de vida, ¿qué nos queda? Por otra parte yo hace tiempo que rompí el carnet d'Estudiantes Bolcheviques por el Vodka, ya no me sentía reconocido por ninguno de los tres factores de la ecuación.

Por cierto ayer estuve por el Sant Jordi i la candidata Chacón se autodefinió como "la niña de Felipe"... inquietante, ¿no?

En fin, dejo esto que voy a mojarme antes de que me pille el toro del día de reflexión ¿todavía ponen multas de mil pelas las juntas electorales? ¿o de 6 euros?

PS Visitant anònim: no em queda clar si el teu comentari s'adreça al desertor de l'AUMP o a l'autor del bloc, i, en cas que sigui això darrer, a quin dels múltiples moments en que ahir (com tots els dies) vaig fer el pena. Si tens interés en les respostes possibles et sugereixo que siguis més aclaridor.

Tot i que pel to del comentari l'únic que d'entrada intueixo és que no ets massa partidari de l'intercanvi lliure d'idees.