16 de set. 2008

Vergonya, Sr. Rajoy, vergonya


Una de les coses que més em rebenten és llegir o sentir opinions/informacions del tipus: conflicte entre veïns i musulmans a tal barri per una mesquita, conflicte entre veïns i joves a tal poble per alguna qüestió relacionada amb sortir de marxa a la nit, etc. Em rebenten perquè parteixen d'una dissociació inacceptable entre el col·lectiu general "veïns" i un sector concret "joves", "musulmans", etc. Veïns som tots (també els joves, i els moros, i els botiguers, i els que tenen mascotes domèstiques, i els que van en moto...), en tot cas existeixen conflictes entre els veïns que surten de marxa a la nit i els veïns que viuen a prop i volen dormir, entre els veïns que volen muntar un temple religiós i els veïns que no hi estan d'acord per algun motiu, etc. Assignar a una de les parts en conflicte la representació del conjunt de la comunitat és un exercici de demagògia i autoritarisme.

Demagog i autoritari ha demostrat ser el sr. Mariano Rajoy quan a capdavant del PP està contraposant els "immigrants" que cobren la prestació d'atur dels "treballadors" que no la cobren. Cobrar o no cobrar la prestació d'atur no té relació amb la nacionalitat de la persona (hi ha estrangers que la cobren i que no, tal i com passa amb els nacionals espanyols) sinó amb els anys de cotització. Per tant, hi ha treballadors que estan a l'atur que cobren o no la prestació de desocupació en funció de si han cotitzat el temps suficient com per a generar el dret. Ens imaginem què diria el PP si a algú se li acudís dir que mentre que hi ha aragonesos que cobren l'atur molts treballdadors no tenen aquest dret? (afirmació d'altra banda totalment certa), o que mentre que hi ha peperos que cobren l'atur molts treballadors no el cobren? Què planteja el sr Rajoy, que els treballadors estrangers que han cotitzat durant temps suficient se'ls negui el dret que han generat? que els treballadors estrangers han d'estar obligats a contribuir a la Seguretat Social espanyola sense tenir-ne cap contraprestació?

El treballador/a espanyol o no que no ha cotitzat durant temps suficient no tindrà dret a atur al marge de quants treballadors nacionals o estrangers cobrin la prestació. No existeix conflicte entre treballadors que cobren o no cobren la prestació d'atur, existeix conflicte en tot cas entre els treballadors i aquells que des del poder econòmic o polític obstaculitzen o neguen les obligacions dels empresaris de dedicar part dels beneficis que generen els seus treballadors a la xarxa de protecció social. Existeix conflicte entre els treballadors i els que volen finiquitar l'estat del benestar. En tot cas existeix conflicte entre treballadors (nascuts aquí o a fora) i el Partit Popular.

P.S. Gràcies Ministre Corbacho per obrir la veda de la xenofòbia i l'odi, el Sr. Rajoy també li agraeix. Algun dia s'hauria de revisar la normativa que regula la inhabilitació per a l'exercici de càrrecs públics...