2 de des. 2008

9è Congrés: Catalunya aposta pel canvi a CCOO d'EspanyaAcabem de finalitzar l'Assemblea Congressual de CCOO de Catalunya en la que hem aprobat les nostres propostes i la nostra delegació per al 9è Congrés de la Confederació de CCOO d'Espanya.

La Comissió Executiva confederal sabia que Catalunya, com sempre i de manera especial en aquesta ocasió, era una plaça complexa per torejar i a l'hora clau per a la congrés estatal i l'elecció de secretari general. Per tot plegat han designat per a defensar la ponència del Congrés a una de les primeres espases: Fernando Puig Samper (a la foto).

Fernando Puig ha realitzat una intervenció brillant, com és costum en ell. Ha situat clarament que la ponència congressual parteix d´una triple constatació: "d'aquesta crisi no sortirem obligant a qui treballa a reduir els seus ingressos, ni abaratint l'acomiadament, ni eliminant la protecció social per desocupació". Per contra per sortir de la crisi hem de ser conscients dels límits de la concertació social, útil quan genera instruments per a la negociació a les empreses i els sectors, no quan intenta arreglar amb reformes legals els problemes que tenen el seu origen en les bases econòmiques. La resposta es troba en situar el treball i el seu valor, l'economia basada en el valor del treball i no en l'especulació, com a eix vertebral del nostre sistema de desenvolupament econòmic.

Com ja havíem anunciat, les propostes pel debat aprovades a Catalunya que ha presentat en Joan Carles Gallego estan referides a l'anàlisi del model d'estat en clau de les oportunitats i avantatges d'un estat descentralitzat, la millora de l'acció sindical i les propostes d'aprofundiment de la confederalitat de CCOO. L'alt nivell de consens fa que la gran majoria de propostes aprovades avui comptin amb un amplíssim suport a Catalunya.

Finalment hem elegit els 80 companys i companyes que formaran la delegació de la CONC al congrés estatal. Ha estat possible arribar a una única candidatura de consens, una candidatura que, en paraules d'Ángel Crespo de CCOO del Barcelonés, s'ha creat pel canvi: canvi en la governança del sindicat, canvi en la visió d'Espanya com a estat plurinacional, canvi en les polítiques de concertació social que han de respondre a una nova situació econòmica, i canvi de persones i actituts al front del òrgans de la Confederació estatal de CCOO.

Avui, CCOO de Catalunya a apostat clarament pel canvi a CCOO d'Espanya. Demà tocarà parlar de nosaltres. Demà comença pròpiament el 9è Congrés de CCOO de Catalunya.