1 de des. 2008

9è Congrés de la CONC: dia -1

A la foto el temible "aparell" del sindicat: Aníbal Longares, Murdoch Garcia Biel (al centre amb bigoti), Phoenix Romero (parlant per telèfon) i MA Espinosa (a la furgo)


Dia -1 del 9è Congrés de CCOO de Catalunya. Demà començarà l'acte que posarà fi a un procés de debat de mesos. Enguany, el nou model de congressos ha suposat un important increment de la participació d'afiliades i afiliats (un 10% superior al congrés anterior) gràcies a l'esforç per a que el primer nivell de debat es produís als propis centres de treball.

Divendres passat posàvem el punt final al procés previ amb la Jornada d'Immigració on novament es feia palès que CCOO està guanyant el repte de la integració sindical dels treballadors i treballadores independentment de l'origen, un repte essencial per a la nostra societat. Simultàniament, reunió de la vuitantena de persones que formarem el servei d'organització del Congrés (atenció a delegades i delegats, premsa, convidats, servei d'ordre, recompte de votacions, suport a la Mesa del Congrés, informàtica, manteniment...) per rebre les penúltimes instruccions. I en simultani, darreres reunions als despatxos per reteixir consensos i majories. A la sortida, cares relaxades i contenció: tindrem un bon congrés pel que fa a la participació de treballadores i treballadors estrangers, al servei d'organització i dels consensos.

Fa setmanes que a la cinquena planta del número 16 de la Via Laietana, els despatxos de "l'aparell" (veure foto) treuen fum: cal garantir menjar, llit, acreditacions, atenció, transport, etc. per les gairabé 2000 persones que formaran part del congrés com a delegats, convidats, premsa i servei d'organització.

La primera organització social de Catalunya arriba al Congrés amb una sòlida base de consens entorn al projecte sindical per als propers quatre anys i això aporta tranquilitat, estabilitat i il·lusió. Però les dents continuen serrades, aquest serà un Congrés on caldrà prendre importants decisions de les que dependrà com tirarem endavant aquest projecte compartit: el relleu del Secretari General de la CS CONC, la configuració dels nous equips de la confederació, la perspectiva de la fusió de federacions de sector i l'existència de dos candidatures sòlides per a la Secretaria General de CCOO d'Espanya planen sobre el cap de les 698 persones que serem delegades. Serà un congrés interessant.