3 de des. 2008

9è Congrés: el congrés en temps de crisi

El 9è Congrés de CCOO de Catalunya comença avui després d'una pròrroga de sis mesos de l'actual mandat iniciat al Congrés de Tarragona. El motiu pel qual el Consell Nacional de CCOO de Catalunya va decidir allargar mig any el mandat que avui acaba era separar el procés del congrés del període de màxima concentració d'eleccions sindicals als centres de treball. El resultat ha estat que el congrés no coincideix amb la punta d'activitat que suposa la concentració electoral, però ha coincidit en canvi amb la punta d'activitat que suposa aquesta primera i frepant etapa de la crisi econòmica.

CCOO de Catalunya ha realitzat el seu congrés (no només l'acte del congrés, sinó els sis mesos de debats previs) mentre organitzava la resposta a la destrucció de llocs de treball empresa per empresa, i a l'hora la confluència d'aquestes batalles quotidianes i pròximes en la mobilització general. Les grans manifestacions del 7 d'octubre (treball digne) i del 15 d'octubre (en defensa de l'ocupació i la indústria), la preparació de l'assemblea unitària amb UGT que tindrà lloc d'aquí pocs dies... s'han produït en els moments de més intensa dedicació al Congrés. Aquesta conexió entre l'acció a cada empresa i la mobilització general respon a la concepció de què vol dir per a CCOO ser sindicat de classe: sense acció general seríem una simple coordinadora de sindicats corporatius, sense acció local en les empreses un moviment nacional sense arrels. Reteixir la solidaritat entre les treballadores i treballadors afectats (tots i totes al cap i a la fi) és clau per afrontar la crisi, i CCOO és la clau per assolir aquest objectiu.

Desenvolupar aquesta intensa activitat de mobilització, proposta i negociació, i a l'hora dur a terme el Congrés com un element més de resposta a la crisi i l'oportunisme patronal associat és ja un dels èxits assolits en aquest Congrés que començarà d'aquí a dos minuts. La resta d'objectius els haurem d'assolir entre avui i demà. A veure què tal.


1 comentari:

AL-Faynak ha dit...

HO Noie quenactiva esta Pagina , es el mejor Blog que he visto,
te felicito, i sigui endevant axis
Yasser