17 de des. 2008

Méndez proposa en el congrés de CCOO mobilitzacions unitàries


Cándido Méndez, Secretari General de la UGT, ha aprofitat la seva intervenció en el Congrés de CCOO per traslladar la proposta de la seva central de realitzar un seguit d'assemblees reivindicativs de delegats conjuntes entre els dos sindicats més representatius, com la que el passat dia 10 va tenir lloc a Barcelona. D'aquesta manera, Méndez recull el testimoni de les accions unitàries del sindicalisme català i planteja traslladar-les al conjunt de l'Estat. Fins al moment, CCOO i UGT de Catalunya han estat l'avantguarda en la mobilització sindical davant la crisi econòmica amb les manifestacions pel treball digne i, posteriorment, en defensa de l'ocupació i la indústria que van tenir la seva continuitat en una assemblea conjunta en la que van participar més de 4000 sindicalistes catalans.

D'altra banda Méndez ha valora positivament la paralització de la directiva del temps de treball, coneguda com directiva de les 65 hores, per part del Parlament Europeu. Méndez ha valorat queel seguit de propostes de directives antisocials aprovades per la Comissió i el Consell de la UE com una mostra del "complexe d'inferioritat i la falta de nord en política social amb que s'està produint el procés d'integració europea". El dirigent ugetista ha aprofitat també l presència del President del govern espanyol per reclamar que "a l'igual que s'ha protegit el sistema financer, s'ha de protegir als més humils i als treballadors en atur". No obstant, Méndez ha contestat l'exigència de convocar una vaga general per part del nou coordinadr federal d'IU alertant a aquells que pretenen utilitzar el moviment sindical per als seus interessos partidistes i recordant que el sindicalisme espanyol planteja les movilitzacions únicament en funció dels interessos dels treballadors, obtenint una forta ovació dels delegats i delegades del Congrés.

1 comentari:

congrèsdesdecasa ha dit...

Andrew una "entradita" sobre les intervencions de les delegacions.Va home i deixa´t de Mendez, que lo siguiente es Zapatero.