3 de des. 2008

Toxo:"compto amb tenir un ampli suport de Catalunya"


Ignacio Fernández Toxo, Secretari d'Acció sindical de CCOO d'Espanya i candidat a Secretari General en el proper congrés, ha rebut avui àmplies mostres de suport al Congrés de CCOO de Catalunya. Toxo, que participa en el congrés català com a convidat, ha rebut la major ovació de les delegades i delegats del Congrés, només superada per la rebuda per Joan Coscubiela en la presentació de l'Informe-balanç. En declaracions a diversos mitjans, Toxo ha assegurat que tot i que el vot és personal i secret, compta amb tenir un ampli suport a la seva candidatura de la delegació catalana en el congrés estatal.

Segons Toxo "Catalunya ha estat de les organitzacions que primer han apostat per la candidatura". La coincidència de plantejaments entre Joan Carles Gallego, candidat a Secretari General de la CONC en aquest congrés, i Toxo en els debats per a l'elaboració dels documents del Congrés estatal va servir per a establir una forta complicitat entre tots dos dirigents sindicals.

En declaracions a la premsa catalana, Toxo ha afirmat que CCOO d'Espanya té uns instruments de direcció "més pensats per al vell Estat nacional que per a l'estat autonòmic, federal tot i que no es vulgui reconèixer, que realment tenim". Aquesta renovació dels sistemes de direcció confederal, que ha estat una reclamació constant en el congrés de la CONC, resulta especialment necessària segons Toxo davant la nova empresa difusa i en xarxa que obliga a una millor coordinació de les federacions de sector, i de l'estat autonòmic, que requereix d'una millor coordinació entre les organitzacions territorials per tal que "el que fem a l'Estat es correspongui amb el que fem als diferents sectors i comunitats autònomes".

Toxo ha reclamat també que el Govern espanyol compleixi amb el seu compromís de continuar millorant el Salari Mínim Interprofessional.