28 de jul. 2009

Hereu, Portabella i Trias regalen un traje a Laporta

Com a ciutadà manresà estic acostumat a veure els xantatges de la directiva d'un club esportiu a la ciutat que l'acull. Però tot i així no puc deixar de sentir una profunda tristor per la resolució del tema de la requalificació dels terrenys del ministadi al barri de Les Corts.

El conflicte entre el FC Barcelona i els veïns de Les Corts és senzilla d'entendre. D'una banda els ciutadans d'un barri de Barcelona que té un dèficit crònic d'equipaments públics i d'habitatge social, un barri urbanísticament trinxat pels terrenys ocupats per una empresa. D'altra banda, aquesta mateixa empresa que pretén finançar-se a través de l'especulació immobiliària i que exigeix a l'Ajuntament de la ciutat un traje a mida en forma de requalificacions fetes d'esquenes a les necessitats del barri, de fet contra les necessitats de la gent que viu al barri. El factor diferencial: aquesta empresa s'anomena Futbol Club Barcelona.

No em sorprén l'actitud de la directiva del club. En el fons és la prepotent arrogància cutre habitual de les directives dels clubs de futbol, barnissada amb els aires de yuppie que predominen al Barça de Laporta. Allò que realment em preocupa, i perquè no dir-ho, m'indigna és comprobar que els grups municipals de PSC, CiU i ERC es pleguin al xantatge amb total alegria. Si l'Ajuntament de la ciutat esdevé el representant dels interessos del club, qui defensa l'interès públic dels ciutadans de Les Corts?

El Barça no ha reclamat únicament una solució, ha imposat la seva solució a l'Ajuntament de Barcelona. Un ajuntament que ha donat absoluta prioritat a la voluntat especuladora de l'empresa contra els drets socials dels veïns.

Únicament Iniciativa s'ha negat a donar l'esquena als drets de la gent de Les Corts, aquí en deixo el comunicat. Únicament Iniciativa ha defensat que Barcelona és més que un club.