26 de jul. 2009

Joan Saura inicia el relleu a ICV

Ahir Joan Saura ens va anunciar als membres del Consell Nacional d'ICV la seva decisió de no tornar-se a presentar a les primàries del partit per a ser nomenat candidat a la Presidència de la Generalitat. I el Consell Nacional va mostrar de manera unànime el nostre respecte a la decisió, el nostre  suport per la qualitat humana i política que implica, i el nostre reconeixement i afecte per la trajectòria del Joan al capdavant del projecte ecosocialista. Va ser un Consell amb sentiments a flor de pell, tindré temps per expressar els meus en un altre moment. Ara el que correspon és valorar políticament aquest fet excepcional.

Acostumats com estem a líders polítics que s'aferren a les responsabilitat desallotjats de manera poc amistosa, Saura mostra una alçada política gens comú. Serà l'únic signant del Pacte del Tinell que dirigeix de manera tranquil·la i normalitzada la seva sortida de la màxima responabilitat al seu partit.

Joan Saura ha creat les condicions per aquest relleu promocionant un planter de nous lideratges a ICV. Ha elegit el moment més propici:  els resultats de les europees certifiquen la solidesa d'ICV davant la duríssima i permanent campanya d'erosió, maltractament zero a les comisaries, reducció dels accidents de trànsit, reducció de la contaminació a les rondes, forta inversió en els recursos contra els incendis forestals (pírrica en temps de CiU i francament insuficient amb Tura). I el millor moment del Govern, amb l'èxit en el nou finançament i en els traspassos de la Inspecció de Treball i els Rodalies, dirigits per Saura com a Conseller de Relacions Institudionals. Finalment la posada en marxa de la dessalinitzadora d'El Prat, que mostra l'eficàcia de la política d'ICV front l'obsolescència sociovergent en un dels principals temes de país: l'aigua.

Ha elegit la forma. Amb les enquestes apuntant a un creixement d'ICV a les properes autonòmiques i un any abans de la contesa electoral, Saura ha comunicat la seva decisió al Consell Nacional. Sense filtracions, sense tacticismes, el President s'ha adreçat directament a la direcció col·lectiva d'ICV. La forma normal, que com passa en política, esdevé excepció.

La gent d'Iniciativa ha demostrat la seva solidesa política. Davant dels moments difícils que en altres forces han desencadenat conflictes, la gent d'ICV ha serrat les dents i mirat endavant. Ara, amb un partit il·lussionat, aquesta solidesa és la millor garantia del relleu al capdavant de l'únic projecte a l'esquerra dels socialistes que creix i governa  al mediterrani europeu.3 comentaris:

Jordi ha dit...

... anava a posar un comentari, però prefereixo saludar-te i destijar-te booones vacances.

Salut

Jordi Merino

Andrés Querol Muñoz ha dit...

què txunga és l'autocensura!

Molt bones vacances a tu també Jordi. A mi encara em queden dues setmanetes de pringue, però ja les tinc a tocar...

Anònim ha dit...

osti tu, una oda a un paio que no s'ha sabut imposar a la policia, que ha fregat el ridícul en vàries mesures i que aconsegueix traspassos (rodalies i treball) sense diners.

quines coses que s'han de veure...