28 de gen. 2010

un bloc que apunta maneres


En Joan Carles Gallego s'ha obert un bloc. Tot blocaire mínimament avessat està acostumat a desconfiar dels blocs que neixen perquè el seu autor considera que "ha de tenir un bloc". Com que el Joan Carles s'ha obert un bloc un cop ha estat elegit Secretari General de CCOO de Catalunya i no abans, d'entrada era sospitós d'estar en aquesta categoria. Però passen dies i entrades i el bloc d'en Joan Carles va apuntant maneres.

Ser elegit Secretari General de la primera organització social del país pot ser motiu per pensar que "has d'obrir-te un bloc", però que el bloc es mantingui i acabi esdevenint un espai de referència depén no de quin càrrec tens (on estàs) si no de la personalitat de l'autor (qui ets), i crec que tothom que coneix al Joan Carles estem d'acord en que és una persona de caràcter, que es el tipus de gent que no desdibuixa la seva personalitat per adaptar-la al càrrec, sinó que la potencia per tal d'aportar valor afegit a la seva funció.

En definitiva, comptem amb un nou espai en la blocsfera que sembla destinat a ser-ne punt de referència i que traspua en el seu format i els seus textos la personalitat de l'autor: contundència recolzada en el rigor, una visió mediterrània de la vida, un llenguatge directe i tot plegat maçerat en un humor "made in england" que ameneix els plats.