8 de set. 2011

La candidatura de Coscubiela genera il·lusió


La presentació per sorpresa de la candidatura de Joan Coscubiela a les primàries d'ICV ha estat un veritable revulsiu. Des de que ahir al matí Coscubiela va anunciar la seva candidatura he tingut ocasió de comprovar que molta gent d'esquerres, de l'actiu de l'esquerra militant que sobrepassa les fronteres dels partits, estan feliços.

El suport de Joan Herrera i la direcció d'ICV  a aquesta candidatura és una crida: Iniciativa surt a donar la batalla. I la batalla és renovar la il·lusió de molta gent d'esquerres que s'ha trobat orfe políticament.

En la batalla d'unes eleccions, hi ha un primer col·lectiu que tot partit necessita mobilitzar: "la seva gent". Que la gent de l'esquerra ens mobilitzem és la clau de les properes eleccions: militants de les agrupacions locals d'Iniciativa i d'EUiA, intel·lectuals, sindicalistes, activistes socials, i una legió de persones que guarden al fons d'algun calaix el carnet d'ICV, o del PSUC, o del sindicat. Aquesta gent està il·lusionada amb la candidatura d'en Coscubiela.

Són moltes i molts els que s'han posat a netejar les velles armes amb que van conèixer la victòria i la derrota, que fa anys que dormen, en algun racó abandonades. Ens necessiten a totes i tots en aquesta aposta. I ara és l'hora.