5 de nov. 2011

#20N: Chacón és el missatge

Des del cartell electoral, la imatge en elegant blanc i negre de la candidata es menja el logotip del seu partit i la insípida frase del lema de campanya. 

Les fotos d'aires presidencials, semblen sortides de la factoria de la Casa Blanca. Dins de la foto però, la candidata recorda més aviat una noia preparant oposicions. Una candidata amb cara de nena seriosa. Des de l'anunci de pre-campanya la seva mare ens diu que era una noia tossuda i molt treballadora, i sembla clar que la seva trajectòria pública l'avala.

Treballadora, ben segur, i alumna avantatjada. Mai ha creat ni un sol problema als diferents directors d'escola amb els que s'ha trobat. Montilla, Zapatero o Felipe González només deuen tenir a aquestes alçades una amiga en comú, la Carme.

No se li coneix a la candidata cap fita política assolida, cap formulació renovadora, cap efecte significatiu de la seva acció pública. La gran obra de na Carme Chacón és ella mateixa: la jove promesa del montillisme, la ministra preferida de Zapatero, la primera ministra de defensa, la primera embarassada que passa revista a les tropes, la primera dona amb opcions reals de dirigir el PSOE. La Carme no és ni de l'ala dreta ni de l'ala esquerra, ni obiolista ni capitana, ni oficialista ni enfant terrible...la Carme és senzillament la Carme. 

Atenció a la valoració que en fa la Web Política y moda referint-se al seu vestuariAún no ha conseguido definir su estilo y ese es su principal inconveniente. Prueba todas las tendencias sin ningún juicio o valoración previa. Al no disponer de un estilo definido, la imagen que proyecta es variable y caprichosa

Com que en campanya alguna cosa s'ha de dir, la Carme repeteix amb veu monòtona de recitadora de temaris que no han retallat ni sanitat ni educació. No parla de res més, perquè tota la resta l'han retallat. Evidentment fa trampa: sanitat i educació són competències autonòmiques, i al PSOE només li queda un govern autonòmic del règim comú des del que retallar res. Ells no han retallat la sanitat, senzillament han tancat l'aixeta i obligat a les autonomies a fer les retallades amb el mètode de disciplina Salgado.

Sí, fa trampes, però no li tingueu en compte: les fa de bona fe.