15 de març 2012

Toni Salado: #29MVagaGeneral. El què i el com per assegurar el seu èxit

L'éxit de la vaga estarà en la capacitat de confluència i de visibilització d'una resposta unitària, plural i massiva,  no pas en la radicalització de les formes que busquen una major rellevància mediàtica.
La dreta està a l'espera d'una jornada d'aldarulls per justificar una restricció del dret de vaga i per desacreditar al sindicalisme als ulls de l'opinió ciutadana. Per això, aquesta convocatòria necessita d'una dosi extra d'experiència en la gestió dels conflictes (sempre n'hi hauran...) i de seny en l'utilització dels diversos mitjans d'informació i convicció dels piquets...Res nou, però més necessari ara que mai. 
Les resistències i pors a fer vaga de molts treballadors i treballadores, més fortes que mai, no poden solucionar-se amb una visió ideologitzada, sectària i reduccionista, que resta efectius, més que en suma. L'empatia i el coneixement exhaustiu de les condicions laborals son claus per mesurar la intensitat de la protesta, i això, ho poden fer els que coneixen els centres de treball, els i les sindicalistes, no un moviment espontani de ciutadans, per molta raó o indignació que aportin.

El 29M tenim un repte important, hem d'assegurar que ho assolim de manera exitosa perque ens hi juguem moltes coses, i perque és l'inici d'una mobilització llarga i sostinguda que no pot començar malament.

El 29M estaré de piquet informatiu on els sindicats convocants o una plataforma més àmplia on ells hi siguin presents consideri, com ho vaig fer el passat 29-S i podeu comprobar per la foto que he posat per il·lustrar el post: amb Miguel Pelàez, dirigent sindical de CCOO, i Mercé Civit i Jordi Miralles, diputats d'ICV-EUiA, fent de piquet informatiu a l'entrada de Mercabarna.

NO a la Reforma Laboral. Salut i Unitat!

Llegeix l'entrada complerta al bloc del Toni

2 comentaris:

Toni Salado ha dit...

Gràcies per reproduir el meu post. Salut!

Andrés Querol Muñoz ha dit...

Gràcies a tu per esxriure'l, Toni