8 d’ag. 2012

Alcalde Puigdemont, permeti'm un suggeriment

Foto d'Aniol Resclosa obtinguda de Diari de Girona
Benvolgut Alcalde Puigdemont,

La decisió de l'Ajuntament de Girona de tancar amb cadenats els contenidors en que els supermercats llançaven productes sobrers ha aixecat polseguera.

Als barris on vivim la gran majoria de la gent, sabem que als contenidors dels supermercats cada cop més veïns hi van a cercar productes que ja no són aptes per a la venda, però que en molts casos encara es poden aprofitar.

Afortunadament vostè, un senyor convergent, liberal però socialment sensible, ens aclareix la qüestió: no es tracta d'impedir que les persones a les que l'atur i les retallades han condemnat a passar fam puguin aprofitar aliments en bon estat, sinó de "dignificar" la seva vida. 

Ens explica que ha arribat a un acord amb algunes cadenes de supermercats pel qual aquestes faran donació de productes en bon estat al Centre de Distribució d'Aliments. Els panys dels contenidors són la "conseqüència implícita" (sic) d'aquest acord. Així s'evitarà que les persones que anaven a cercar-hi el seu menjar puguin intoxicar-se amb productes en mal estat. Uns "agents cívics"  (una mena de guàrdia urbana soft) donaran a aquestes persones un val de bescanvi per a l'economat social.

Ara però, senyor Alcalde, permetim un suggeriment. En comptes de posar-hi cadenats i "agents cívics"  col·loquin un cartellet als contenidors on hi digui:

 "Atenció! Els productes d'aquest contenidor poden estar en mal estat. Adreci's al Centre de Distribució d'Aliments on rebrà un cistell de productes bàsics".

Senyor Alcalde, no seria aquesta opció més coherent per part seva, un senyor liberal? Ben segur que si l'ajuntament planteja una alternativa millor a les persones que es veuen forçades a buscar el menjar a la brossa, la immensa majoria la preferiran. Perquè evidentment, el seu pla social no és pas una coartada cosmètica d'una acció repressiva contra els ciutadans que passen fam, no?

O és que potser, senyor Alcalde, s'ha pensat vostè que la gent ens hem tornat definitivament idiotes?